Do It Yourself RITUELEN

Zorgen voor jezelf op een sneeuwdag

Een aantal tips voor wie niet direct sneeuwmannen, sneeuwengelen of sneeuwkastelen wil maken. Voor iedereen die een sneeuwballengevecht leuk vindt, maar er evenveel van houdt om, als de wereld onder een dekentje verdwijnt – heb je gemerkt hoe stil alles en iedereen buiten is? – zelf ook wat in winter”slaap” te gaan.

* Doe een dutje. Haal je meest warme, cozy deken boven ( dat mag ook je dons zijn), geniet van een tas hete thee of een kom warme soep, zet je telefoon op vliegtuigstand of NIET STOREN, en geef jezelf de toestemming om te NIKSEN. Rust ze als een warme beer in zijn winterpaleis.

* Maak je favoriete maaltijd uit je kindertijd. Of iets anders waar je heerlijke herinneringen aan hebt. Een stoofpotje dat je uren kan laten pruttelen (en eventueel weer kan opwarmen boven een vuurschaal strakjes als de avond valt). Macaroni met kaas en hesp of spinaziepuree met worstjes en een holletje in de puree voor de saus.
Watdanook, als het maar iets is waar je van glimlachen moet.

* Nestel je in de zetel en ga voor een old time klassieke film. Eentje waar je van genoot toen je kleiner was, en jonger dan nu. Niet iets om te bingewatchen, maar een cadeautje. Ik hield vroeger ontzettend van musicals genre GIGI, maar een HItchcock klassieker als Rear Window is ook een aanrader.

* Steek wat kaarsen aan. JA, ook al is het nog “dag”. Of moest het kunnen, bouw een echt vuur in je tuin. De dansende vlammen, het geknetter van het hout, de warmte van het vuur … ik hou ervan te staren in onze vuurschaal. Maar het zorgt zeker in deze donkerdere dagen voor een fijne balans. Winterse koude / vurige warmte. Vroeg donker / warm licht. Voedsel voor je ogen, lijf en ziel.

* Bel met een vriend. Bij voorkeur iemand die je echt goed kent. Iemand die een verleden met je deelt en met wie je, HOPLA, in een fijn en diepgaand gesprek kan duiken, zonder chitchat of beleefdheden. Stuur hem/haar even een berichtje en hoor of ze tijd hebben voor een lekkere lange babbel. Spreek een moment af voor die ‘we hebben de tijd’ catch-up. Vriendschappen moet je voeden. Echt de tijd maken om te praten met iemand die veel voor je betekent, is ALTIJD een goed idee!

* Maak een snöbollslykta buiten.
GOOGLE IT SHERLOCK 🙂